Boliglånskalkulator: Beregn ditt lånebehov

Lånekalkulator

Når man skal søke om lån er det greit å skaffe seg en oversikt selv før man kontakter banken. Det første man må gjøre er å få en oversikt over egen økonomi. Banken vil vite hvor mye du tjener i året før skatt, også kalt brutto årsinntekt.

Du må også skaffe en oversikt hvor mye du har i gjeld, og her skal du inkludere all gjeld fra billån og studielån til forbrukslån og kredittgjeld. Din egenkapital, vil også være av betydning for hvor mye lån du kan få. Herunder inkluderes sparepenger, formue og alt av penger du kan bruke til å kjøpe det du ønsker lån til. Når du har oversikt over hvordan din økonomiske situasjon ser ut, vil mange ønske å bruke en lånekalkulator.

Boliglånskalkulator

Skal du kjøpe bolig er det greit å vite omtrent hva man kan forvente seg før man søker lån hos banken, og da er det lurt å benytte en boliglånskalkulator. Vår boliglånskalkulator beregner dine tall for både serielån og annuitetslån, og gir deg en full nedbetalingsplan. I tillegg vil du få nedbetalingsplan med full oversikt over renter og avdrag og total rentekostnad på lånet ditt, og sånn sett er dette også en rentekalkulator.

Bankene har ofte egne lånekalkulatorer, men det kan være greit å vite at rentene som oppgis som laveste alternativ i DNBs lånekalkulator, Husbankens lånekalkulator og Sparebank1s lånekalkulator ikke nødvendigvis er den beste renten banken kan tilby. De har ofte egne satser for unge i etableringsfasen og har du god økonomi kan du selv forhandle frem en bedre rente. Det forutsetter som regel at du kontakter flere banker, slik at du får en skikkelig oversikt over hvem som kan tilby deg det beste lånet.

Andre utvalgte tjenester fra Nettbureau