Forbrukslånskalkulator: Beregn ditt lånebehov

Forbrukslånkalkulator

Det er ikke kun for boliglån man bør bruke kalkulator. Skal du søke forbrukslån, vil det være en fordel å bruke en lånekalkulator tilpasset forbrukslån. En lånekalkulator vil gi deg oversikt over dine penger og hjelper deg med å beregne hvor mye du kan få i lån.

Uansett om du vil ta forbrukslån, smålån eller avdragsfritt lån, kan kalkulatoren hjelpe deg med å finne ut av hva lånet koster. Søker du forbrukslån i flere banker, vil det være lettere å sammenligne og velge forbrukslånet med lavest rente.

Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån du kan bruke til hva du vil, og ofte trenger man ikke sikkerhet for å få lånet. Dette er i motsetning til boliglån som krever sikkerhet i boligen, og kun kan brukes til å kjøpe bolig. Ettersom banken ikke tar sikkerhet, og pengene kan brukes på noe som ikke gir verdi senere (f. eks. en reise), vil banken ha høyere rente på et forbrukslån enn et boliglån.

Har man andre muligheter enn forbrukslån bør man vurdere dette først. Det kan være andre typer lån som rammelån, private lån, finne noen ekstrajobber eller kutte i forbruket. Grunnen til at man anbefaler dette er at forbrukslån har høy rente, og dersom lånet er stort kan det blir vanskelig å betale lånet tilbake.

Må du likevel ty til forbrukslån som en løsning, bør du sjekke med flere banker. Det er ikke sikkert at det første tilbudet du får er det beste, og derfor bør du forhøre deg med flere låneutstedere. Fyll ut skjemaet på vår side, så blir du kontaktet av flere banker som gir deg tilbud på forbrukslån. Tjenesten er gratis, og du står helt fritt til om du vil takke ja til et lån eller ikke.

Rente

Hvor dyrt lånet blir kommer an på hvor mye du låner og din økonomi. Rente kan alltid forhandles, men jo, mer penger du låner jo lavere rente får du. Husk at jo høyere lån du har, jo høyere månedlige beløp på du betale tilbake. Din økonomi vil også påvirke hva slags rente banken gir deg. Det henger igjen sammen med risiko, og har du god inntekt og orden på økonomien kan banken gi deg en lavere rente enn om det motsatte er tilfelle.

Mens boliglånsrenten ligger på rundt 2-5 %, vil en forbrukslånsrente ligge mellom 12 og 40%. Her er det svært store variasjoner, og derfor bør man sjekke med flere banker slik at man er sikker på å få et godt tilbud. Fyll ut skjemaet på vår side, så kontakter flere banker deg med tilbud om lån.