Hyttelånskalkulator: Beregn ditt lånebehov

Lånekalkulator til fritidsbolig

I vår hyttekalkulator kan du beregne hvor mye hyttelån du kan få og hva dette vil koste deg. Det kan være greit å ha gjort en foreløpig beregning av dine penger og din økonomiske situasjon, når man skal søke lån til fritidsbolig i banken.

Les mer om hyttelån her.

I vår lånekalkulator for fritidsbolig og hyttelån kan du enkelt beregne lån, avdrag og renter. Slik får du en oversikt over hvor mye du kan få lån og hva lånet koster.

Tar du opp et hyttelån i ordets rette forstand, vil det si at du tar opp en lån, med sikkerhet i hytten du kjøper. Lånerenten vil i stor grad avhenge av hyttens verdi sett opp mot belåningsgraden. Hyttens verdi avgjøres i stor grad av områdets attraktivitet, men også hyttens generelle standard og beliggenhet. Bankene har ingen felles retningslinjer for hvilke områder eller spesifikasjoner som gir de ulike rentesatsene. Lånerente i banken

Generelt vil banken knytte noe høyere risiko til et lån til fritidsbolig enn til et vanlig boliglån. Derfor er gjerne lånerenten noe høyere. Dersom du eier en bolig og lånet ikke er for høyt i forhold til boligens verdi, kan et alternativ være å ta opp et hyttelån med sikkerhet i boligen. Da vil du kunne få en bedre rente av banken.

Husk, lånerenten er alltid mulig å forhandle. Banken vil ta utgangspunkt i deg og din økonomiske situasjon, men husk at banken også gjerne vil ha deg som kunde. Sjekker du med flere banker eller legger ut lånet på anbud, vil du ha sterkere forhandlingskort på hånden, og det vil være lettere for deg å sammenligne.

Les mer om hyttelån her.

Fyll ut skjemaet så mottar du tilbud på lån til fritidsbolig fra flere banker. Du slipper å kontakte alle bankene selv, og du kan enkelt sammenligne priser og villkår. Slik kan du spare både tid og penger. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.