Sammenlign lån uten sikkerhet

Trolltunga - Illustrasjon: Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet

Finn beste lån uten krav til egenkapital eller pant

Alt du trenger å gjøre er å sammenligne lånetilbydere i tabellen på denne siden og søke på lånet som passer deg best.

Sammenlign lån uten sikkerhet

Ingen sikkerhet betyr full frihet

I motsetning til for eksempel et boliglån, der det er krav til at en viss andel av kjøpesummen dekkes av midler du stiller med selv og at banken får rett til å overta eiendommen om du ikke betaler i tide, er ikke dette tilfellet med et lån uten sikkerhet.

Enkelt å spare penger

Kutt rentekostnadene
Vi har samlet 9 banker som kan tilby lån uten sikkerhet, slik at du kan velge den beste banken.

35 000 har benyttet Lån.no
Lån.no har hjulpet over 35 000 nordmenn med å finne riktig lån.

Spar tid og energi
Det krever mye tid og energi å søke opp ulike banker separat. Vi har samlet alle seriøse banker på ett sted, slik at du kan bruke tiden på noe morsommere.

Siden banken ikke skal ha sikkerhet i tingen du kjøper, betyr det at man med et usikret lån kan bruke pengene til det man skulle ønske.

Noen velger å bruke et slikt lån til rent forbruk, for eksempel ferie, og da omtales det vanligvis som et forbrukslån.

En annen og kanskje mer fornuftig grunn til å ta opp et usikret lån er for å nedbetale gjeld med høyere rente. F.eks. smålån og kredittkortgjeld. Dette omtales vanligvis som refinansiering.

Mellom de to ekstremene finner man formål som kan betraktes som investeringer, slik som et oppussingslån. Dersom man tar opp lån for å pusse opp en bolig man skal selge, kan dette lønne seg økonomisk om man gjør grep som gir høyere salgspris.

Sammenlign lån uten sikkerhet

Usikkert for banken, ikke for deg

Et lån uten sikkerhet er ikke usikkert for den som får lånet, men gir banken mindre sikkerhet for å få igjen pengene. Dette er fordi du ikke må skaffe til veie noen egenkapital eller gi banken sikkerhet for kravet sitt ved å gi den førsterett på å ta over en eiendom eller eiendel dersom du ikke betaler.

Dette betyr selvfølgelig ikke at du man kan avstå fra å nedbetale et usikret lån. Banken har like sterkt krav mot deg som privatperson. Men der en bolig f.eks. er vanskelig å flytte på, og man ikke uten videre kan rømme landet med en bil med et registreringsnummer banken sitter på, er det naturlig nok mindre trygt for banken å mangle konkrete verdifulle eiendeler og innbetalte summer som sikkerhet for kravet.

Høyere rente enn sikrede lån

For å kompensere for den økte risikoen for å ikke få tilbake pengene, enten fordi låntager ikke har evne eller vilje til å betale det tilbake, er renten på et lån uten sikkerhet høyere enn for andre lån.

Sammenlign lån uten sikkerhet


Andre utvalgte tjenester fra Nettbureau