Smålån

Sammenlign smålån

Få laveste rente – sammenlign smålån på Lån.no før du søker.

Som navnet hinter om, er et smålån et lite lån av et mindre beløp. Typisk er lånesummen for smålån mellom 1 000 og 50 000 kroner. Smålån kalles også ofte for mikrolån.

Sammenlign smålån nå

Enkelt å spare penger

Kutt rentekostnadene
Sammenlign solide banker for å vite at du velger banken med laveste rente.

35 000 har benyttet Lån.no
Lån.no har hjulpet over 35 000 nordmenn med å finne riktig lån.

Spar tid og energi
Det krever mye tid og energi å søke opp og sammenligne lån i ulike banker separat, og du kan bruke tiden på noe morsommere.

Lån uten sikkerhet

På lik linje med forbrukslån er smålån en type lån uten sikkerhet. Det betyr at det ikke stilles krav til at du verken har egenkapital eller eier bolig for å få lånet.

Forskjellen på et smålån og det som gjerne omtales som et forbrukslån, er at forbrukslån ofte har en høyere beløpsgrense, minimum 10 000 kroner. Trenger man å låne under 10 000 kroner uten sikkerhet, kan smålån være løsningen.

Trenger du å låne et større beløp uten sikkerhet? Da kan du fylle ut dette skjemaet og få tilbud på forbrukslån fra flere banker.

Denne typen lån får man gjerne på dagen eller innen 24 timer, alt ettersom hvor rask banken er til å behandle søknaden.

Høyere rente og kredittsjekk

Fordi smålån er lån man tar uten sikkerhet eller krav til egenkapital, har bankene gjerne høyere rente på smålån enn på for eksempel boliglån eller billån.

Har du mange smålån du ønsker å refinansiere? Fyll ut dette skjemaet og motta tilbud på refinansiering av smålån fra flere banker.

De fleste banker vil gjøre en kredittsjekk av den som søker om lån, og dersom lånesøkeren har betalingsanmerkninger vil de fleste banker avslå søknaden.

Sammenlign smålån nå

Fordeler med smålån

Fordelene med usikrede lån er et man får pengene rett på konto i løpet av kort tid, og man kan bruke dem til hva man vil. Som nevnt trenger man heller ikke å stille garanti i form av eiendeler eller egenkapital.

Smålån kan være praktisk om du har penger som for eksempel er forsinket og du trenger å legge ut for et depositum eller trenger å gjøre en bestilling som ikke kan vente.

Smålån
Uforutsette utgifter: Et smålån kan hjelpe deg ut av knipa.

Ulemper med smålån

Vær oppmerksom på at i tillegg til høy rente, har en del banker også gebyrer som kommer i tillegg, så sett deg godt inn i lånebetingelsene før du inngår en avtale. Jo raskere du tilbakebetaler lånet, jo mindre vil lånet koste deg.

Ettersom renten på disse lånene er høy, vil det lønne seg å ha så kort nedbetalingstid som mulig. En del banker som gir smålån under 10 000 kroner vil også gi relativt kort tilbakebetalingstid.

Lån «på minuttet»

En del banker gir deg svar på minuttet, men i de fleste tilfeller vil det ta noen timer før pengene står på konto. SMS-lån var populært i Norden i flere år, men strengere regler gjør at det ikke lengre er mulig å tilby lån på denne måten.

Sammenlign smålån nå


Artikkelserie: Alt om forbrukslån

Lurer du på noe om forbrukslån? Få svar på det du lurer på i vår artikkelserie om temaet.

  1. Fakta, informasjon og tips om forbrukslån
  2. Forbrukslån for nybegynnere
  3. Forbrukslån for å spare i BSU?
  4. Forbrukslån på dagen
  5. Hva avgjør om du får forbrukslån?
  6. Dette betaler du for i forbrukslånet ditt
  7. Pantelån som alternativ til forbrukslån
  8. Spørsmål og svar om forbrukslån
  9. Tips til deg som skal ta opp forbrukslån
  10. Alt om smålån

Andre utvalgte tjenester fra Nettbureau