Billån uten egenkapital – Illustrasjonsbilde

Billån uten egenkapital

Det er fullt mulig å få lån til å kjøpe en bil uten å ha egenkapital. Mens for eksempel boliglån har strenge krav om egenkapitalprosent, er det mer fleksibilitet rundt billån, siden summene er en del lavere.

Bilde av Gulbrand Øverbye

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 09.09.2020

Så mye kan du få i billån uten egenkapital

Den største restriksjonen på et billån uten egenkapital er lånesummen. Du kan maksimalt låne 500.000 kroner uten egenkapital, og for å få en så høy låneramme, må du vise at du har en veldig solid økonomi. Høy inntekt er den viktigste faktoren her, men du kan også komme langt med en kausjonist med god økonomi, for eksempel foreldre eller ektefelle.

For den jevne nordmann er det mer realistisk å få et lån på 1-300.000 kr, om man ikke kan stille med egenkapital og fullkaskoforsikring av bilen.

Se hvor mye du kan låne ved å få lånetilbud gjennom skjemaet på denne siden. Da vil banker og finansinstitusjoner konkurrere om å gi deg best mulig rente med en låneramme som kommer så nær den du ønsker som mulig.

Forskjellen på et billån med og uten egenkapital

Billån uten egenkapital har en høyere rente enn om du kan stille med egenkapital. Du må ha minst 35 % egenkapital og betale fullkaskoforsikring for bilen for å få en betydelig bedre rente enn den du får uten egenkapital. Om du kan stille 10 % egenkapital kan du kanskje få litt bedre rente, men ikke forvent stor forskjell fra et billån uten egenkapital.

Kan du skaffe egenkapital? Les om andre former for bilfinansiering.


Artikkelserie: Alt om billån

Lurer du på noe om billån? Få svar på det du lurer på i vår artikkelserie om temaet.

 1. Bilfinansiering: 5 måter å finansiere kjøp av bil
 2. Grønt billån
 3. Når lønner det seg å gå for et kaskofritt billån?
 4. Lønner det seg å lease bil?
 5. Hva bestemmer renta på billånet?
 6. Slik realiserer du bobildrømmen
 7. Billån med sikkerhet
 8. Refinansiering av billån
 9. Lån med pant i bil
 10. Billån uten egenkapital
 11. Billån med kaskoforsikring
 12. Slik finansierer du firmabil