Refinansiere billån - Illustrasjonsbilde

Refinansiering av billån

Visste du at du kan refinansiere billånet?

Har du et billån med pant i bilen kan du refinansiere dette hvis følgende kriterier er oppfylt:

  • Billånet må ha samme låntaker(e)
  • Billånet må ha samme lånebeløp
  • Innfrielsesdato må være lik dagens billån
  • Panten må være lik dagens billån

Har du kaskofritt billån (billån uten sikkerhet i bilen) kan du derimot refinansiere billånet som du måtte ønske.

Ønsker du å refinansiere billånet kan du fylle ut skjemaet for her på lån.no, så vil du få lånetilbud med forhåpentligvis bedre rente enn den du har i dag.

En mulighet for deg med sikkerhet i fast eiendom

Et tips for å få lavere rente på billånet ditt er å innlemme billånet i boliglånet ditt. Du kan gjøre dette ved å fylle ut skjemaet for boliglån hos oss. Kravet banken vil stille er at du fortsatt har sikkerhet i fast eiendom tilsvarende 85 % eller mer av boligens verdi. Hvis dette er oppfylt skal det ikke være noe i veien for at du øker rammen på boliglånet ditt og betaler ned billånet med denne summen.

Husk imidlertid at bilen blir svært dyr hvis du strekker nedbetalingen av bilen over f.eks. 25 år slik som mange gjør med boliglånet. Det lønner seg heller å betale inn ekstra på boliglånet slik at du i løpet av den perioden du ville hatt det opprinnelige billånet, har betalt tilbake hele den summen dette lånet tilsvarer. På den måten har du spart renteutgifter.

Hvis du imidlertid ikke betaler inn ekstra på boliglånet (og da helst tilsvarende billånet ditt), og strekker hele lånet over f.eks. 25 år, vil du ende opp med å betale svært høye samlede renter på bilkjøpesummen til slutt.

Konklusjon

Du kan refinansiere et billån med pant i bilen hvis enkelte kriterier oppfylles. Har du et kaskofritt billån står du helt fritt til å refinansiere lånet, uavhengig av kriterier. Alle har også mulighet til å refinansiere billånet inn i boliglånet dersom man kan stille tilstrekkelig sikkerhet i fast eiendom. Husk at nedbetalingen på bilen ikke bør strekkes lengre enn bilens levetid.

Andre utvalgte tjenester fra Nettbureau